Praktik i verkligheten

Berättelser från våra utvecklare

Lucas Behrendt

Alfa eCare - Malmö
"Jag är en del av ett utvecklarteam på Alfa eCare och jobbar som junior Fullstack och trivs väldigt bra. Jag har fått chansen att växa in i rollen och teamet och ser med god tillförsikt på framtiden som utvecklare"

Jag hittade då till Code Institutes Fullstack-utbildning via Digitala lyftet här i Sverige. Den här utbildningen gav mig en robust grund för att enkelt kunna snappa upp och lära mig nya teknologier och programmeringsspråk.

Efter utbildningen fick jag anställning på Alfa eCare AB i Malmö som systemutvecklare. Ett företag som tillhandahåller mjukvarulösningar för vård och omsorg. Jag hade en väldigt bra onboarding där jag fick god tid på att lära mig produkterna jag skulle arbeta med. För att snabbare komma in i rollen fick jag och andra juniora utvecklare gå en internutbildning ett drygt halvår in i anställningen.

Idag är jag en del av ett utvecklarteam på Alfa eCare och jobbar som junior Fullstack och trivs väldigt bra. Jag har fått chansen att växa in i rollen och teamet och ser med god tillförsikt på framtiden som utvecklare.

Erik Andersson

Askås Internet- & Reklambyrå AB - Säffle
"Jag jobbar som Applikationsspecialist på Askås i Säffle. Vi jobbar med allt ifrån att stötta projektledarna med teknisk rådgivning i projekt, samt att vi utbildar säljarna i nya funktioner av Askås plattform"

Jag valde att påbörja utbildningen samtidigt med mitt heltidsjobb då jag hade möjligheten att lägga studietimmarna på mina lediga dagar. Efter drygt ett år var det dags att ta sig an min första anställning som utvecklare.

Idag jobbar jag som Applikationsspecialist på Askås i Säffle. Även om jag inte jobbar med systemutveckling som min huvudsakliga arbetsuppgift så tittar jag och mina kollegor på mycket kod och därav har jag en hel del användning av min utbildning. Vi jobbar med allt ifrån att stötta projektledarna med teknisk rådgivning i projekt, samt att vi utbildar säljarna i nya funktioner av Askås plattform.

Utbildningen gjorde mig anställningsredo och har givit mig väldigt goda kunskaper och en bättre förståelse för helheten av de system vi säljer på Askås. Dessutom i mitt dagliga arbete där det kan uppstå mycket problemlösning av diverse tekniska delar. För mig är det viktigt att hänga med i utvecklingen av vår produkt och själv kunna vara med och påverka framtida lösningar tillsammans med utvecklarna.